fbpx

Blijft negatieve energie van de ander vaak bij je hangen? Dat komt hierdoor!

Herken je dat er in jouw leven regelmatig mensen voorbij komen die negatief geladen of vervelende opmerkingen tegen je maken? Of IMG_6447telkens weer de confrontatie met je aangaan of je in de energie omlaag proberen te trekken? Grote kans dat dit komt doordat jij altijd ‘aan’ staat en daarmee dus energetisch interessant bent voor sommige mensen om even fijn op leeg te lopen. Ik zal je uitleggen wat ik daarmee bedoel….

Anders zijn

Als je je hele leven al anders dan anders voelt dan ben je ook vaak afgewezen op jouw ZIJN. Mensen hadden een oordeel over je (en misschien nu nog steeds), vonden je een beetje vreemd en snapten jouw keuzes en unieke kijk op het leven niet. Gevolg is dat je je hebt aangepast en dat je ook wilt voorkomen dat je weer gekwetst wordt. Dan ga je dus handelen vanuit een stukje onzekerheid en niet vanuit je krachtige- zelfverzekerde ik. Dat maakt dat je vaak hoog in je energie zit (vanuit je bolletje) en dat maakt ook dat je niet goed met beide benen op de grond staat. Je bent alert en weinig ontspannen.
Dit maakt je voor sommige mensen energetisch interessant. En dan bedoel ik het niet op een positieve manier, zoals ik in de eerste alinea al beschreef. Want jij pakt, onbewust, hun ‘gedoe’ aan en maakt het van jou. Je doet er iets mee, je vindt zelf dat je er iets mee MOET. En dat, mooie ziel, maakt je dus juist kwetsbaar en dat maakt ook dat je je leeg voelt. Het is je eigen mechanisme dat daar voor zorgt. Dan ben je dus even afgesneden van je eigen liefdevolle energiebron.

Wat kun je dan doen als je merkt dat negatieve energie bij je blijft hangen?

Ten eerste; pak het van de ander niet aan. En als je het toch hebt aangepakt; geef het dan liefdevol terug. Let op! Geef het niet terug vanuit angst of paniek, want dan doe je er alsnog ‘iets’ mee en dan wordt de negatieve lading alsnog van jou!
Ten tweede; als je het liefdevol hebt teruggeven, just smile and wave. In gedachten glimlach en zwaai je naar de ander.
Daarmee word je energetisch oninteressant voor diegene. En daar begint het mee.

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met dit onderwerp! Reageer dus gerust in de comments en deel je verhaal of jouw visie.

Liever even persoonlijk contact? Stuur me een e-mailtje of kijk even op mijn website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *